Torpedo Press

Indigosol er et kjemisk fargestoff til bruk på tekstil. Indigosolfargene kan blandes i utallige nyanser og valører. Fra den mest brilliante, nesten selvlysende oransje eller rosa, til vare lyse toner, svak grå og beige. Dyp blåsvart som hodeplaggene til tuaregene i Sahara, lys gul som en vinterhimmel eller mørk fiolett som en uværsnatt. Det er som om fargene kommer innenfra, som om de ligger på baksiden og trenger seg frem gjennom fibrene. Billedkunstner

Bente Sætrang har lang erfaring med indigosolfargene, og i denne boka har hun samlet sitt omfattende arkiv med oppskrifter, prøver og notater gjennom 50 år. Materialet viser hvordan innfargingsmetoden, som innebærer prøving og feiling, kan gi uventede resultater selv når man følger oppskriften nøye.

Kokebok for indigosoler dokumenterer Sætrangs arbeid med en kunstnerisk teknikk som i dag er i ferd med å forsvinne. Den kan tjene som en teknisk manual som forhåpentligvis kan komme yngre kunstnere til gode, og samtidig ivareta kunstnerisk dokumentasjon på kunsthistorisk nivå.
Kokebok for indigosoler
Bente Sætrang

Published by:
Uten tittel

Year:
2023

ISBN:
9788293502548

399 NOK
︎︎︎Add to cart